“Drink jij een kop thee met mij?” Lees over onze nieuwste campagne om aandacht te geven aan #ikhebjenodig

 

AMSTELVEEN februari 2021– Binnenkort krijgen alle bewoners van Westwijk en Middenhoven  een doosje in de brievenbus. Met de inhoud van dit doosje kun je iemand uitnodigen voor een gesprek. Onder het genot van een kop thee en een koekje kun je vertellen hoe jij je voelt of juist vragen hoe het met de ander gaat.

De COVID-maatregelen en de gevolgen ervan vallen ons zwaar. Sommigen voelen zich depressief (1 op de 20!) en ook eenzaamheid is een vaak gehoorde klacht. Als je je rot voelt, is het vaak moeilijk stappen te ondernemen om je beter te gaan voelen of hulp te vragen. Juist dan heb je de ander dus nodig!

In het doosje vind je thee, koekjes én een gesprekskaart. Je leest over symptomen en krijgt tips hoe om te gaan met depressieve klachten. Met icoontjes kun je verwoorden hoe jij je vandaag voelt.

Jij bepaalt
met wie je in gesprek gaat. Dat kan zijn met iemand uit de buurt. Je kunt ook altijd terecht bij zorg- en hulpverleners. In Amstelveen kun je een beroep doen op de wijkcoaches en maatschappelijk werkers van Participe. Zij zijn bereikbaar per telefoon 020 5430440. Ook kun je terecht bij de (preventie)coaches van Prezens of bij je eigen huisarts.

Geen zin om te praten?
Bedenk dan dat bewegen soms ook goed helpt, bijvoorbeeld met Amstelveen Sport! Neem eens een kijkje op de website van www.ikhebjenodig.nl voor meer informatie wat de verschillende hulpverleners voor jou kunnen betekenen!

‘Drink jij een kopje thee met mij?’ is de nieuwste campagne van #ikhebjenodig. Hulp- en zorgverleners uit Amstelveen willen inwoners hiermee helpen een depressie te herkennen en stimuleren om het gesprek met elkaar aan te gaan.

De campagne wordt mogelijk gemaakt door Amstelidee, Zorg en Zekerheid en Albert Heijn Westwijkplein. Het inpakken en bezorgen van de doosjes wordt verzorgd door de mensen van Ons Tweede Thuis – woon- en dagcentrum Westwijk,  Friends 4 Friends, de vrijwilligers van wijkcentrum Westend en de vrijwilligers van Amstelveen Sport.

Dit is de flyer die in het doosje zit en op de onderste foto is het doosje afgebeeld wat uitgedeeld wordt.

 

 
logo