De informatie op deze pagina wordt regelmatig geupdate.  Laatste update: 14 mei

Deze periode waarin we allemaal thuis moeten blijven vanwege het coronavirus is voor iedereen stressvol. Uit onderzoek blijkt dat een groeiende groep mensen – 18 procent in totaal – de situatie op het moment (heel) slecht te doen vindt. 

De top 3 redenen hiervoor zijn:

  1. Ik mis mijn (klein) kinderen.
  2. Ik mis sociale contacten/voel me eenzaam.
  3. Ik word er bang/ depressief van.

* bron: Onderzoek Overheid in contact.

Voor ons is één ding duidelijk: we hebben elkaar nu nodig. Laten we er voor elkaar zijn!

Hoe voel je je vandaag?
Aandacht voor elkaar is nu extra belangrijk én minder makkelijk door het Coronavirus. Maar juist dat, de aandacht maakt het verschil. Ga met elkaar (online) in gesprek over je gevoelens en steun elkaar. Stel elkaar de vraag: Hoe voel je je vandaag?  Praten over depressieve gevoelens kan enorm lastig zijn. Maar het is enorm belangrijk om vroegtijdig hulp te krijgen als je depressieve gevoelens hebt. Leer de symptomen van depressie herkennen bij jezelf en anderen. Help elkaar juist in deze tijd! 

Wij zijn er voor je! | Hulp

Tijdens de corona-crisis is er bij Participe Amstelland,  Prezens,  Amstelveen Sport,  Centrum voor Gezondheidszorg Duizendblad en de Gemeente Amstelveen een aangepast hulpaanbod.  Zo zitten er bijvoorbeeld bij  Participe Amstelland dagelijks (ook in het weekend en tijdens feestdagen)  hulpverleners aan de telefoon die je een luisterend oor bieden en zo nodig samen met je bespreken op welke manieren ze je kunnen helpen. Prezens biedt een aantal gratis coachingsgesprekken aan waarin ze tips geven en je helpen om te leren omgaan met deze stressvolle situatie en de klachten die hierbij horen. Blijven bewegen kun je met de hulp van Amstelveen Sport. Voor boodschappenhulp kun je bij Amstelveen Voor Elkaar terecht.  Dit is slechts een greep uit de vele initiatieven die er zijn voor deze lastige tijd! Een telefonische afspraak of beeldbel consult met je huisarts kun je natuurlijk maken wanneer je meer hulp denkt nodig te hebben!

Sek Hung, werkzaam bij Apotheek Westwijk vertelt:

Mieke Regelink, werkzaam als buurtsportcoach vertelt:

Marion Velten, werkzaam bij Gezondheidscentrum Duizendblad vertelt:

Wijkcoach Hugo van der Kooij van Participe Amstelland vertelt:

 

Overzicht van hulpinitiatieven
De Gemeente Amstelveen heeft de actuele hulpinitiatieven in beeld gebracht. Maak gebruik van de geboden hulp: We zijn ervoor je!

Psychische klachten

Als je al te maken hebt met psychische klachten kan deze tijd nog extra heftig voor je zijn. Misschien heb je meer dan anders last van angst, paniek of somberheidsgevoelens. Of mis je sociale contacten, voel je je eenzaam of maak je je zorgen over mogelijke financiële problemen. Voor ieder is het persoonlijk hoe je reageert in een situatie als deze en hoe sterk nare gevoelens jouw leven beïnvloeden en wat je nodig hebt om je beter te kunnen voelen. Hulp vragen is vaak moeilijk. Maar ontzettend belangrijk. Praat met elkaar over je gevoelens en laat mensen in je omgeving weten hoe je je voelt. Ze willen en kunnen je helpen. 

Leer praten met elkaar over je gevoelens

Zoek contact met Participe Amstelland of je huisarts.

 
logo